fbpx
loader image
Kontaktna sočiva u boji

Sočiva u boji: cena i saveti za odabir boje

Da li se nekada zatekneš pred ogledalom, pitajući se kako bi izgledalo da imaš drugačiju boju očiju? Bez brige, imamo sjajno rešenje za ovu nedoumicu – kontaktna sočiva u boji!

 

Obojena kontaktna sočiva nude više od jednostavne promene boje. Ona su ključ za transformaciju tvog izgleda, stila i samopouzdanja. Svet obojenih kontaktnih sočiva je raznolik, šaren i prilagođen tvojim željama.

Sadržaj:

Kako funkcionišu kontaktna sočiva u boji?

Osnovni princip kontaktnih sočiva u boji sličan je principu klasičnih sočiva za ispravljanje vida. Razlika je u tome što, osim što mogu da koriguju dioptriju, ova sočiva takođe imaju pigmentirani sloj koji menja boju očiju. Ovaj sloj pokriva iris (dužicu), pružajući mogućnost da eksperimentišeš sa nizom boja, od suptilnih nijansi do intenzivnih tonova.

 

Ono što je super jeste što je sasvim moguće nositi kontaktna sočiva u boji iako nemaš dioptriju. Ona su dostupna i kao kozmetički proizvod, omogućavajući ti da promeniš boju očiju bez korekcije vida.

Samo u Optici Prima!

Besplatno personalizovano odredjivanje dioptrije!

Pregled vida i besplatno odredjivanje dioptrije u Optici Prima Zrenjanin

Vrste sočiva u boji: potpuna promena ili suptilna nijansa?

Određene vrste sočiva su namenjene potpunoj promeni boje očiju. Ova sočiva su dizajnirana sa intenzivnijim pigmentom i stvaraju primetnu razliku.

 

S druge strane, postoje i sočiva koja daju suptilnu nijansu i više ističu prirodnu boju očiju, dajući joj dubinu, a opet zadržavajući prirodan izgled.

 

Bez obzira da li želis da istakneš svoje tamne oči raznim nijansama smeđe ili želis da dodaš malo razigranosti svom izgledu plavim ili zelenim nijansama.  Obojena kontaktna sočiva pružaju raznolikost koja odgovara svakom ukusu!

Kako odabrati odgovarajuću boju sočiva?

Sa toliko boja kontaktnih sočiva koje su nam dostupne, postoji mnoštvo opcija koje se savršeno mogu uklopiti sa različitim osobama, uzimajući u obzir nijanse kose i ton kože.

 

Ipak, ključna stvar pri odabiru je kakav izgled želiš da postigneš – diskretan i prirodan ili više voliš hrabriji, dramatičniji stil? Upoznaj se sa različitim opcijama boja sočiva, otkrij koja ti najviše odgovara i istakni svoju jedinstvenost!

Sočiva u boji za tamne oči

Intenzivnije boje poput smaragdno zelene, plave ili ljubičaste mogu biti izuzetno atraktivne na tamnoj pozadini očiju. Ova sočiva će dodatno istaći boju očiju i stvoriti dramatičan efekat.

Sočiva u boji za svetle oči

Kada su u pitanju svetle oči, sočiva u toplijim nijansama poput smeđe, zelene ili sive mogu naglasiti prirodnu boju i dodati dubinu. Takođe, svetle nijanse poput plave ili svetlo sive mogu stvoriti kontrast i doprineti privlačnom estetskom efektu.

Da li je potreban recept/pregled za sočiva?

Pregled oftalmologa ili optometriste je neophodan korak pre nošenja bilo kojih kontaktnih sočiva, pa tako i kontaktnih sočiva u boji.  Bez obzira na to da li ti je potrebna dioptrija ili ne. Ovaj pregled, poznat kao fitovanje sočiva, omogućava nam da odredimo odgovarajuću veličinu, oblik i tip sočiva koji najbolje odgovara tvojim očima.

 

Pored toga, ukoliko imaš neku refrakcionu anomaliju, svakako je bitno obaviti i određivanje dioptrije kako bi se pronašlo najbolje sočivo koje odgovara tvojim korekcijskim potrebama, kao i estetskim preferencijama.

Kupovina sočiva u boji - u optici ili onlajn?

Iako online kupovina nudi određene prednosti, poput praktičnosti i velikog izbora boja i proizvođača. Poseta optičarskoj radnji pruža nezamenljivo iskustvo koje može napraviti odlučujuću razliku.

 

Optometrista će obaviti temeljnu procenu očiju i pružiti personalizovane savete koji uzimaju u obzir tvoje specifične potrebe za korekcijom vida i estetskim preferencijama, a online kupovina to ne može ponuditi. 

 

Takođe, mogućnost fizičkog isprobavanja sočiva pre kupovine omogućava ti da oceniš udobnost i izgled, pružajući sigurnost pri izboru. Pored toga, u optici možeš obaviti i obuku za pravilno stavljanje i skidanje kontaktnih sočiva, što je od posebnog značaja ukoliko ih nosiš prvi put.

Cena sočiva u boji?

Cena kontaktnih sočiva u boji može varirati u zavisnosti od brenda i vrste sočiva koja je potrebna. Sočiva sa dioptrijom ili ona koja se koriste duže vreme mogu imati veću cenu u poređenju sa sočivima bez dioptrije ili onima namenjenim samo za dnevnu upotrebu.

 

Generalno, najlešća kontaktna sočiva u boji bez dioptrija koštaju oko 3500 dinara, to je cena za jedan par sočiva u boji. Pored same cene sočiva, potrebno je razmotriti i dodatne troškove koji uključuju tečnosti za održavanje sočiva i kutijice za čuvanje (oko 1000 dinara).

Da li su sočiva u boji bezbedna?

Potpuno su bezbedna za korišćenje ako se koriste prema uputstvima i uz savete optometriste. Većina modernih sočiva je napravljena od visokokvalitetnih materijala koji su dizajnirani da budu bezbedni i udobni za nošenje. Međutim, važno je pridržavati se higijenskih pravila, redovno održavati sočiva i slediti preporuke kako bi se minimalizovao rizik od potencijalnih problema i infekcija.

Kako staviti i skinuti sočiva u boji?

Stavljanje i skidanje kontaktnih sočiva može delovati kao pravi izazov za početnike, ali uz odgovarajuće korake i praksu, to postaje jednostavna rutina. Za detaljne korake i savete o stavljanju i skidanju kontaktnih sočiva, posetite sledeće tekstove:

Vodič: Kako staviti kontaktna sočiva + Video

Vodič: Kako skinuti kontaktna sočiva + Video

Savet optometriste

Uzbudljiv svet sočiva pruža ti neodoljivu priliku da eksperimentišes sa svojim izgledom i istakneš svoju jedinstvenost.

 

Pre nego što se prepustiš čarima boja, ne zaboravi da obaviš pregled vida. Fitovanje sočiva je ključno kako bi se osigurala udobnost i sigurnost tokom nošenja.

 

Zabavi se istražujući svet boja i ostavi upečatljiv utisak svojim novim, osvežavajućim izgledom!

Kuća dobrog vida od 1992. godine!

Dioptrijske naočare, sučane naočare, stakla ili kontaktna sočiva – možeš da računaš na nas!