fbpx
loader image

Politika privatnosti

 

Web stranica https://optikaprima.rs/ u vlasnistu je preduzeća SOR Prima iz Zrenjanina. Za vreme korišćenja stranica https://optikaprima.rs/ primenjuje se navedena Politika privatnosti i uslovi koriscenja, kao i svi važeći i primenljivi zakoni u Republici Srbiji.

 

Putem web stranice https://optikaprima.rs/ nudimo korisnicima mogućnost da se informišu o novostima, proizvodima i uslugama Optike Prima.

 

https://optikaprima.rs/ nije WEB trgovina.

 

Optika Prima zadržava pravo da u bilo kojem trenutku izmeni navedenu Politiku privatnosti i uslove koriščenja, tako da neće odgovarati ni za kakve moguće proizilazeće posledice zbog takvih promena.

Korišćenjem web stranice https://optikaprima.rs/ korisnik potvrđuje da je upoznat sa dole navedenom politikom privatnosti i uslovima korišćenja stranica optikaprima.rs i da ih prihvata u celosti.

 

Opšti uslovi korišćenja

 

Korišćenjem web stranice https://optikaprima.rs/ korisnik prihvata u potpunosti sve rizike koje nastaju iz tog korišćenja, prihvata uslov da sadržaj web stranice koristi isključivo za sopstvene svrhe i na vlastitu odgovornost. Sve informacije dostupne na web stranici https://optikaprima.rs/, isključivo su informativnog karaktera i za upotrebu na sopstvenu odgovornost.

 

Informacije o proizvodima i uslugama, kao i bilo koji drugi objavljeni sadržaj na web stranici https://optikaprima.rs/ smatraju se tačnim i pouzdanim u vreme njihovog objavljivanja, međutim, Optika Prima i web stranica https://optikaprima.rs/ ne odgovaraju za tačnost, istinitost ili pouzdanost bilo kojeg od podataka objavljenih na ovim web stranicama.

 

Zaštita autorskih prava

 

Sadržaj na web stranicama https://optikaprima.rs/ može se koristiti samo za individualne svrhe korisnika uz potpuno poštovanje svih autorskih i vlasničkih prava.

 

Korišćenjem web stranice https://optikaprima.rs/ korisnik pristaje na zabranu reprodukcije, umnožavanja i kopiranje ili distribuciju dizajna ili strukture web stranica https://optikaprima.rs/, dizajna logotipa ili pojedinačnih elemenata web stranica. 

 

Zabrana važi za sve korisnike koji nemaju prethodno pisano odobrenje od strane Optike Prima. Ako korisnik ima pisano odobrenje, nije mu dozvoljeno da briše ili prepravlja postojeće podatke. 

 

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja objavljenog na web stranici optikaprima.rs bez dozvole, smatra se kršenjem autorskih prava Optike Prima, tada Optika Prima stiče pravo da takvo kršenje naplati po svojoj slobodnoj proceni, kao i da sudskim putem i bez bilo kakvog upozorenja potraži zaštitu svojih prava i naknadu štete.

 

Takođe, svako ko veruje da mu je na web stranicama https://optikaprima.rs/ zaštićeno pravo kopirano ili upotrebljeno na drugi način koji povređuje dotično zaštićeno pravo, dužan je Optici Prima dostaviti autorsko delo za koje tvrdi da je povređeno, valjan dokaz da ima pravo raspolagati autorskim delom, lokaciju na web stranicama https://optikaprima.rs/ gde se nalazi dotično autorsko delo i kontakt podatke. Otpika Prima će u najkraćem mogućem roku preduzeti sve moguće korake kako bi se obustavilo ili sprečilo dalje kršenje autorkih prava.

 

Politika privatnosti

 

Optika Prima putem web stranice https://optikaprima.rs/ može da prikuplja lične podatke korisnika web stranica samo ako iste korsnik dobrovoljno dostavi Optici Prima ili podatke ostavi putem web stranica optikaprima.rs. Optika Prima se obavezuje poštovati anonimnost i privatnost korisnika web stranice https://optikaprima.rs/.

 

Kontakt odgovorne osobe

 

Odgovorna osoba za prikupljanje i obradu ličih podataka u Optici Prima je Filip Balo, +38162259050, kontakt@optikaprima.rs

 

Razlog prikupljanja i obrade podataka

 

Optika Prima će dalje navedene podatke koristiti isključivo u svrhu što boljeg uvida i razumevanja pojedinačnih potreba i zahteva korisnika, kao i razvijanje što boljeg pružanja svih usluga web stranica optikaprima.rs s ciljem da zadovoljstvo korsnika bude što veće.

 • Informacjie o preglednosti proizvoda, koji vas više a koji manje zanimaju
 • Informacije o tome šta ste već kupili u cilju kalkulacije procenta popusta koji vam dodeljujemo pri sledećoj kupovini.
 • Informacije o dioptriji koju imate, kao i detalji o životnom stilu, poslu i hobijima, isključivo sa ciljem boljeg razumavanja vaših potreba radi preciznijeg odabira okvira i stakala. 

Podaci koj i se prikupljaju

 

Putem izrade profila na web stranici https://optikaprima.rs/ prikuplja se:

 1. Ime
 2. Prezime
 3. E-mail
 4. Kontakt telefon

Ova funkcija trenutno nije aktivna, ali postoji mogućnost da bude ubuduće.

U Optici se otvorenom profilu pridodaju:

 1. Podatci o životnim navikama (radi ispravnog odabira stakala i zaštitnih slojeva)
 2. Podatci o dioptriji
 3. Podatci o kupovini 
 • Komentari

Kada korsnik napiše komentar na web stranici, mi prikupljamo podatke prikazane u formi komentara, nakon odobrenja komentara, profilna slika korisnika je javno vidljiva u kontakstu njegovog komentara.

 

Druge web stranice

 

Neki elementi na web stranici https://optikaprima.rs/ mogu sadržati ugrađeni sadržaj (npr video, slike, gifove, članke…). Ugrađeni sadržaj sa drugih web stranica ponaša se isto kao da je korisnik posetio tu drugu web stranicu.

Ove web stranice možda prikupljaju podatke o korisniku, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem. Imajte na umu da Optika Prima ne odgovara za stvari koje prikupljaju druge stranice!

 

Analitika i kolačići

 

U svrhu poboljšanja usluga na našoj web stranici, moguće je korišćenje Kolačića. Kolačić je mala datoteka koju web stranica čuva na vaš pretraživač, i oni su neophodni za uredno funkcionisanje određenih usluga. Kolačiće koristi gotovo svaka web stranica na internetu.

S obzirom na to da pamte vaše preferencije i prikupljaju podatke o korišćenju web stranice – statistiku, kolačići pridonose sigurnosti i brzini interakcije s web stranicama i omogućava to da se stranica može prilagoditi potrebama korisnika.

Uslugu kolačića možete odbiti tako što u svom pretraživaču podesite odgovarajuće upute. Ipak, imajte na umu da ukoliko ne pristajete na kolačiće možete biti uskraćeni za potpunu ili funkcionalnu upotrebu web stranica.

Nakon komentarisanje na web stranici optikaprima.rs, korisnik bira da stranica spremi ime, email adresu i web stranicu u kolačiće sa ciljem da olakša ponovno komentarisanje i oslobađa korisnika da unosi ponovo iste podatke koje je već jednom uneo. Ovi kolačići traju godinu dana.

Web stranice https://optikaprima.rs/ mogu sadržati linkove na druge web stranice, imajte na umu da mi nismo odgovorni za politiku privatnosti na drugim web stranicama. Kada sa naših web stranica odlazite na druge web stranice, budite oprezni i pročitajte njihove uslove korišćenja i politiku privatnosti.

Google Analitika

Web stranica optikaprima.rs korisi uslugu Google Analtytics ( alat za analizu prometa stranica). On ne identifikuje korisnike. Izveštaje koje dobijamo putem ovog alata koristimo isključivo u svrhu razumevanja i praćenja prometa za rad bolje optimizacije web stranica

Kolačiće koje prikuplja Google Analytics zadržavaju se 26 meseci.

Korištenjem ove web stranice, Google ima pravo na korištenje vaših podataka prema sledećim uslovima: Google’s Privacy Policy i u svrhu gore navedenih razloga.

Možete isključiti Google Analytics ako odbijete kolačiće, onemogućite JavaScript ili prateći sledeće uputstvo: use the opt-out service provided by Google.

Adresa elektronske pošte (email)  koju korisnik ostavi na web stranici optikaprima.rs neće se prosleđivati trećim licima, niti će se koristiti za slanje neželjene pošte (spam). 

Korisnik je saglasan sa tim da optici Prima daje pravo na slanje obaveštenja i novosti vezana za proizvode i usluge. 

 

Sa kime delimo vaše podatke?

 

Podatke korisnika ne delimo niti nameravamo deliti sa drugima.

 

Prava nad vašim podacima

 

Korisnik u bilo kom momentu može zatražiti podatke koje imamo o njemu, uključujući sve podatke koje nam je dostavio. Takođe, može zatražiti brisanje svih podataka. Ovo ne uključuje podatke koje smo obavezni čuvati za administrativne, pravne ili sigurnosne mere.

 

Prijava 

Klijent prilikomo prijave za kontakt, pregled vida, upit o nekom proizvodu ili akciji, izričito izjavljuje da je Optici Prima dobrovoljno dostavio svoje lične podatke na raspolaganje, i daje pravo da se istim podatcima koristimo u skladu sa zakonom i ovim Uslovima korsicenja i politikom privatnosti.

Isto tako korisnik ima pravo povući prijavu ili odjaviti se sa nase mailing liste, klikom na Odjava koje se nalazi na dnu svake elektronske pošte, ili stupanjem u kontakt sa Optikom Prima.

 

Odgovornost korisnika

 

Korišćenjem web stranice https://optikaprima.rs/ korisnik preuzima odgovornost za podatke koje dostavlja. Zabranjena je zloupotreba tuđeg identiteta na bilo koji način. 

 

Prigovor potrošača

 

obavještavamo potrošače da nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu mogu iskazati prigovorom. Prigovor mogu predati u pisanoj formi u našim poslovnim prostorijam

Obaveštavamo korisnike u slučaju da postoji nezadovoljstvo ka kupljenom proizvodu ili pružanim uslugama od strane Optike Prima možete iskazati u prigovoru. Prigovor možete dostaviti u pisanoj formi u naš poslovni prostor koji se nalazi ovde Lokacija.