fbpx
loader image
Progresivna stakla, saveti i iskustva

Progresivna stakla iskustva i saveti na šta da obratimo pažnju pre kupovine

Kada pogledamo odnos cene i toga da će ti, nakon kvalitetnog pregleda vida i izbora adekvatnih progresivnih stakala, samo jedne naočare ispuniti sve potrebe, isplatiće se svaki dinar uložen u njih.

 

Međutim, pored same cene progresivnih stakala, bitno je izabrati pouzdanu optiku, progresivna stakla i podeljena iskustva su veoma bitan fakor. U ovom tekstu naveli smo iz iskustva na šta da obratite pažnju pre kupovine progresivnih naočara. Kao i, statistiku i iskustva nosioca progresivnih naočara.

Sadržaj:

Progresivna stakla: iskustva i statistika

Kroz iskustva korisnika vidimo da se investicija u kvalitetna progresivna stakla obično isplati. Većina korisnika izveštava o boljem kvalitetu vida i većem komforu u svakodnevnim aktivnostima.

 

Statistika takođe pokazuje i da se 9 od 10 ljudi koji su već nosili progresivna stakla sledeći put ponovo odlučuju za njih. To je samo još jedan od pokazatelja njihovog zadovoljstva!

Na šta da obratimo pažnju pre kupovine progresivnih stakala?

1. Odredjivanje dioptrije za progresivne naočare

Uobičajno određivanje dioptrije sastoji se od stavljanja dioptrijskih stakala u probni okvir. Pošto je pregled vida jedan od važnijih koraka prilikom kupovine progresivnih stakala, mi smo gledali da ga podignemo na znatno viši nivo.

 

Prateći svetsku tehnologiju uveli smo najmoderniji Foropter. To je aparat koji dioptriju meri u preciznijim koracima, pored toga smanjuje i zamor oka. Stvara veoma prijatno iskustvo i bolje razumevanje testova, čime dobijamo tačnije odgovore i preciznije određenu dioptriju. Pregled vida ili određivanje dioptrije: Saznaj šta te čeka!

 

Pregled vida za progresivne naočare traje duže nego za obične dioptrijske naočare. Otvoren i neposredan odnos u razgovoru sa optičarom ili optometristom od velike je važnosti. Najmanje razlike u životnom stilu, navikama, sportu ili hobiju, mogu napraviti veliku razliku kod kasnijeg prilagođavanja. Samo tako ćemo dobiti najbolje moguće progresivne naočare za naše potrebe.

2. Tehnologija uzimanja individualnih parametara

Nakon precizno određene dioptrije i izabranog okvira, treći, možda čak i najbitniji korak, je personalizacija progresivnih stakala. Ovaj korak uključuje definisanje individualnih parametara: razmaka zenica, visine ugradnje, zakrivljenosti stakala i okvira, udaljenosti stakla od oka, kao i ugla pod kojim nam staklo stoji.

 

Naprednije tehnologije povećavaju nivo preciznosti u uzimanju individualnih parametara, samim tim, krajnji proizvod biće kvalitetniji i komfor nošenja takvih progresivnih stakala neuporedivo veći.

3. Garancija na privikavanje na progresivne naočare

Neki proizvođači i optičari nude posebnu “garanciju na privikavanje”, što može biti samo dodatna prednost. Oni na taj način podstiču svoje klijente na prelazak na progresiv jer su dovoljno sigurni u svoje usluge i proizvode.

 

To znači da svaki klijent koji nije zadovoljan ili ima nekih problema oko privikavanja na progresivna stakla može u određenom periodu zameniti svoj progresiv sa dva odvojena para stakala.

4. Podrška nakon kupovine

Bilo da je samo podešavanje iskrivljenog okvira ili fino ugađanje po ergonomiji lica, čišćenje, menjanje papučica, pa čak i popravka slomljenog okvira, bitno je imati optiku i iskusne optičare iza sebe na koje možeš da se osloniš u svakom trenutku!

Progresivne naočare: Savet optometriste!

Budite obazrivi prilikom kupovine! Naočare sa progresivnim staklima stavimo kad se probudimo i skidamo kad idemo na spavanje. To znači da ih nosimo oko dve trećine dana, pa se zapitajmo samo koliki onda uticaj imaju na kvalitet našeg života?

 

Sa njima radimo, čitamo, kuvamo, vozimo, hodamo itd.

 

Ako te zanima još o progresivnim staklima, obavezno poseti našu centralnu stranicu za ovu temu: Progresivne naočare – sve na jednom mestu, tu možeš pronaći akcije za progresivne naočare, pregled vida za multifokalna stakla, česta pitanja, te stvarna iskustva naših klijenata.

 

Nakon kupovine budite pažljivi, kako bi produžili vek trajanja ovih naočara, izdvojili smo i  dodatne savete za održavanje progresivnih naočara.

Progresivne naočare

Progresivne naočare - sve na jednom mestu

Centralna stranica za progresivne naočare. Saznaj kako izgleda kod nas pregled vida za progresivne naočare, upoznaj aparate i tehnologiju koju koristimo. Takođe, upoznaj proizvode, brendove, ponudu i akcije na progresivne naočare.

PREGLED VIDA

OVO TI JE PRVI KORAK!

Uveli smo aparat koji dioptriju meri u preciznijim koracima. Pored toga stvara veoma prijatno iskustvo, čime dobijamo tačnije odgovore i preciznije određenu dioptriju. – Optika Prima Zrenjanin

Zašto izabrati nas?

KUĆA DOBROG VIDA OD 1992. GODINE

Optika Prima je popularna optika ne samo u Zrenjaninu, već i u celoj Srbiji. Stotine pozitivnih ocena i komentara na svim mrežama samo govore o tome da nam nije cilj uvaliti ti najskuplje naočare, već stvarno pronaći najbolje rešenje za svaku situaciju.