fbpx
loader image
Ramovi za progresivna stakla: saveti za bolji odabir okvira

Ramovi za progresivna stakla

Kod progresivnih stakala postoje neki zahtevi za okvir koji se moraju ispuniti. Budući da progresivna stakla omogućavaju jasan pogled na svim udaljenostima, vrlo je važno da ceo raspon dioptrija stane unutar okvira. To znači da nam je bitna adekvatna dubina okvira. U ovom tekstu, predstavljamo ti koji su to idealni ramovi za progresivna stakla a takođe, otkirvamo ti savete na šta da obratiš pažnju prilikom kupovine okvira za multifokalna stakla.

Sadržaj:

Adekvatni okviri za progresivna stakla

Današnja tehnologija izrade progresivnih stakala dopušta ugradnju istih u veće okvire za naočare jednako kao i u one manje. Ograničenja se mogu očekivati kod izbora ekstremno velikih ili ekstremno malih okvira.

 

Minimalna dubina okvira za progresivne naočare je nekih 30mm, ali tako da imamo oko 10mm iznad zenice i 20mm ispod zenice do kraja okvira. Većina novih kolekcija dioptrijskih okvira zadovoljava ove uslove što se veličine okvira tiče. U svakom slučaju, ako želiš neki baš mali ili baš veliki okvir, najbolje je da se konsultuješ sa optičarem oko tehničkih aspekata ugradnje progresivnih ili multifokalnih stakala.

Samo u Optici Prima!

Isprobaj progresivne naočare pre kupovine!

Isprobaj progresivna stakla, stvori svoje iskustvo pre kupovine

Ramovi za progresivna stakla: saveti za odabir

Dioptrijski okvir mora da zadovoljava i estetske kriterijume, te pažljivo biraj jer su ove naočare namenjene za celodnevno nošenje! Pored estetkog momenta, obratite posebno pažnju na udobnost. Naočare ne smeju biti teret, moraju biti udobne kako bismo ih što manje osetili, jer jedino tako naočare neće “smetati” na glavi tokom celog dana!

Oblik naočara prema obliku lica

Ovo je jedan od najvažnijih principa koji moramo poznavati pre kupovine naočara. Glavna smernica kod odabira oblika je da bude suprotan obliku našeg lica. Pogledaj ilustrativni vodič za odabir naočara, za svaki oblik lica pripremili smo detaljne savete!

 

Različite oblike lica delimo u određene grupe, pri čemu ne smemo zaboraviti da je oblik lica ipak dosta uopštena podela. Većina nas se može smestiti u dve ili čak tri grupe, to je još jedan razlog zašto je naočare bolje kupovati u dobro odabranoj optici, gde će te dočekati neko sa više iskustva.

Odabir okvira prema životnom stilu

Postoji mnogo različitih načina da se naočare uklope u različite životne stilove. Neke od stvari koje treba da uzmemo u obzir su profesija, aktivnosti koje obično obavljamo i lični stil.

 

Na primer, ako ti je bitan poslovni status i želis da izgledaš profesionalno, verovatno si odevne kombinacije već sveo na elegantne i sofisticirane komade, pa na osnovu toga biramo i naočare. Naočare bez okvira ili u neutralnim tonovima, poput crne, braon ili sive, lako će se uklopiti i upotpunjuju ozbiljan izgled.

 

Ako voliš da se baviš sportom ili aktivnostima na otvorenom, uglavnom na prvom mestu biraš izdržljive i udobne naočare. To znači da više obraćaš pažnju na to da naočare budu lake i uvek se odlučuješ za one koje “što manje smetaju”.

 

Ukoliko si kreativac, pored originalnog razmišljanja gledaš da detalji kao što su naočare ostave upečatljiv utisak na druge. Isprobaj naočare nesvakidašnjeg oblika, u neobičnim bojama, pa čak i sa uzorkom ili printom, svideće ti se!

 

Naravno, možeš kombinovati stilove i na taj način istaći različite delove ličnosti, na primer, sportska-elegancija ili biznis-kreativac.

Podešavanje progresivnih naočara

Optičari su od velike pomoći pri odabiru najboljih okvira. Iza njih su godine iskustva, zbog čega i na prvi pogled znaju koje naočare preporučiti. Bitnije od preporuke je znati kako ih podesiti prema tvojoj fizionomiji lica. Podesiće ih tako da okvir ne žulja, a da istovremeno ne spada sa glave u današnjem aktivnom životu.

 

Održavanje progresivnih naočara

Progresivne naočare zahtevaju pažljivo održavanje kako bi ostale u dobrom stanju i pružale optimalan vid što duže. Da bismo ih očistili, treba da koristimo meku mikrofiber krpu i specijalizovani sprej za čišćenje naočara.

Izbegavaj upotrebu papirnatih ubrusa ili grubih tkanina koje mogu ogrebati stakla. Takođe, stakla drži dalje od hemikalija, deterdženta i drugih domaćih sredstava za čišćenje. Za dalje savete o održavanju: Saveti za održavanje progresivnih naočara!

Podrška nakon kupovine

Bilo da je samo podešavanje iskrivljenog okvira ili fino ugađanje po ergonomiji lica, čišćenje, menjanje papučica, pa čak i popravka slomljenog okvira, bitno je imati optiku i iskusne optičare iza sebe na koje možeš da se osloniš u svakom trenutku!

Savet optičara

Naočare sa progresivnim staklima stavimo kad se probudimo i skidamo kad idemo na spavanje. To znači da ih nosimo oko dve trećine dana, pa se zapitajmo samo koliki onda uticaj imaju na kvalitet našeg života? Sa njima radimo, čitamo, kuvamo, vozimo, hodamo, itd.

 

Budi obazriv prilikom kupovine! Pročitaj još saveta na koje treba da obratiš pažnju pre kupovine!

 

Ako te zanima još o progresivnim staklima, obavezno poseti našu centralnu stranicu za ovu temu: Progresivne naočare – sve na jednom mestu, tu možeš pronaći akcije za progresivne naočare, pregled vida za multifokalna stakla, česta pitanja, te stvarna iskustva naših klijenata.

Progresivne naočare

Progresivne naočare - sve na jednom mestu

Centralna stranica za progresivne naočare. Saznaj kako izgleda kod nas pregled vida za progresivne naočare, upoznaj aparate i tehnologiju koju koristimo. Takođe, upoznaj proizvode, brendove, ponudu i akcije na progresivne naočare.

PREGLED VIDA

OVO TI JE PRVI KORAK!

Uveli smo aparat koji dioptriju meri u preciznijim koracima. Pored toga stvara veoma prijatno iskustvo, čime dobijamo tačnije odgovore i preciznije određenu dioptriju. – Optika Prima Zrenjanin

Zašto izabrati nas?

KUĆA DOBROG VIDA OD 1992. GODINE

Optika Prima je popularna optika ne samo u Zrenjaninu, već i u celoj Srbiji. Stotine pozitivnih ocena i komentara na svim mrežama samo govore o tome da nam nije cilj uvaliti ti najskuplje naočare, već stvarno pronaći najbolje rešenje za svaku situaciju.